Piano reparatie

Klinkt uw piano te schel of juist te dof? Speelt uw instrument zwaar of ongelijkmatig? Wij beschikken over de kennis om piano reparatie uit te voeren om zo uw instrument nieuw leven in te blazen. Interesse in piano reparatie? Neem dan een kijkje bij de technieken die wij aanbieden hieronder toelichten of neem contact met ons op.

Precision Touch Design (PTD)

Het vleugelmechaniek in balans.

Door nieuwe reparatietechnieken is vaker mogelijk een oud instrument te restaureren of beter te laten spelen.

Zo is het belangrijk dat het gewicht van de hamerkoppen vloeiend verloopt en dat de overbrenging van het toetsmechanisme hiertoe in een goede verhouding staat. Zo heeft Cor de Jongh heeft in 2010 de opleiding tot PTD-agent gevolgd en in 2015 de vervolgopleiding tot PTD technician. Kijk ook op: www.ptdae.com  

Met deze kennis is het mogelijk om een analyse van een vleugelmechaniek te maken en zo te bepalen wat er gebeuren moet om tot een letterlijk en figuurlijk uitgebalanceerd mechaniek te komen!

PTD-voordelen: Iedere toets voelt hetzelfde aan. De controle over de toetsen is perfect. Zowel bij snelle als langzame passages speelt het instrument nooit te zwaar of te licht.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Zelfwerkzaamheid

U kunt zelf ook actie ondernemen om uw instrument in goede conditie te houden:

Luchtvochtigheid: De ideale luchtvochtigheid ligt op ca. 50%. Als vuistregel kunt u hanteren dat het tijdens vorstperiodes nodig zal zijn om de vocht toe te voegen. Het is nog beter als u een hygrometer tot uw beschikking heeft, waarop u het hele jaar door kunt zien wat er met de luchtvochtigheid gebeurt.

Kastwerk: Bij nieuwe instrumenten met zwart hoogglans polyesterlak. Met een schoon, zeer licht bevochtigd, microvezeldoekje stof en vingerafdrukken verwijderen. Oude gepolitoerde piano’s alleen afstoffen met stofdoek of plumeau.

Stof: In het binnenste van een piano of vleugel verzamelt zich na verloop van tijd ook stof. Verwijder bij uw piano eens het onderraam (de klep onder het toetsenbord). Met een kwastje en de stofzuiger maakt u de bodem weer mooi schoon. Bij een vleugel kunt u op dezelfde manier de ruimte tussen de stempennen schoonhouden. Blaas met een handfietspompje eens het stof van de snaren en het klankbord, terwijl iemand anders de opening van de stofzuigerslang op een strategisch punt vasthoudt. Natuurlijk geldt bij bovenstaande tips: vertrouwt u uw actie niet, vraag uw pianostemmer om advies!

Lakherstel piano reparatie

Wij kunnen in veel gevallen de beschadigde (polyester)lak van uw instrument opknappen.