Stemmen

Vereniging.

De VvPN  (Vereniging voor Pianotechnici Nederland) streeft ernaar de vakkundigheid van haar leden te bevorderen en te promoten. Zij heeft daartoe o.a. een stemtest voor pianostemmers ingevoerd.

De kandidaat werkt op het gehoor 1,5 uur lang aan de stemming van een vleugel. Het resultaat wordt daarna met een  computer geregistreerd en vergeleken met een zogeheten referentiestemming.
Deze referentiestemming is een stemming die gemaakt en geoptimaliseerd is door drie zeer ervaren pianostemmers. De vergelijking leidt tot een score op grond waarvan de kandidaat al dan niet geslaagd is.

Een VvPN-lid dat de stemtest met goed gevolg aflegt, mag zich CPT (Certified Piano Tuner) noemen. Cor de Jongh heeft de CPT test succesvol doorlopen.


  Stemmen op bijzondere locaties       Broerekerk Bolsward       Oranjewoud festival                                            

 

 

Silent systeem: 

In de meeste piano's kunnen we (indien gewenst) achteraf een silent systeem inbouwen. Daarna kunt u kiezen: akoestisch of met de koptelefoon op spelen. Natuurlijk behoudt uw instrument dezelfde speelaard! Wij kunnen u van harte het Quiet Time Pro Record systeem aanbevelen. Dit systeem werkt volledig met optische contacten, dus niet zoals op de foto hieronder.

 

                                                               Contactrail in de speeltafel verzonken.

 

Piano-live-saver systeem: klimaatsysteem voor piano's (bij ons verkrijgbaar)

Bij wisseling van de luchtvochtigheid zal het houten klankbord gaan werken. Doordat op het klankbord de snaren bevestigd zijn, betekent dit dat de piano zal ontstemmen.

In een omgeving waar de luchtvochtigheid aan sterke schommelingen onderhevig is, is het mogelijk om een piano-live-saver systeem te monteren. Dit systeem zorgt ervoor dat uw instrument altijd op de juiste luchtvochtigheid gehouden wordt. Uw piano krijgt hierdoor een langere levensduur en de stemming blijft veel langer behouden. Kijk ook op http://pianolifesaver.com/dutch/home.php (bij ons verkrijgbaar)

 

      

 



 

 Sweeper (bij ons verkrijgbaar)


Eindelijk een eenvoudige, veilige en doeltreffende manier om de zangbodem van uw vleugel schoon te maken.

 

* Droog of vochtig schoonmaken zonder de lak te beschadigen.

* Maakt schoon onder het frame via de gaten #zie foto).

* Maakt de snaren schoon die onder de bassnaren liggen.

* De sok is afneembaar en kan in de wasmachine gereinigd worden.

* Extra sokken kunnen nabesteld worden.

* Lengte: 105 cm. Breedte: 3 cm.

 

 

          

 

 

 

PHiTon resonatoren.


De voordeligste manier om uw instrument Qua klank te updaten. PhiTon resonatoren zijn een ontwikkeling uit de kwantum mechanica. Ze corrigeren boventonen die uit fase zijn, waardoor er een zuiverder en zeer informatief klankbeeld ontstaat.

 

 

         

 

                                             Martha Argerich met PhiTon        Tonhalle Zürich met PhiTon